Freistadt RUST – RAKÚSKO 13. Apríla 2016

Kral Steffanus je vysoko hodnotené kvalitné rakúske víno pre náročných klientov, ktorí ocenia víno s príbehom.

V máji 2016 Vás pozývame na slávnostné otvorenie zrekonštruovanej historickej vinárskej rezidencie v meste Freistadt Rust v Rakúsku. Táto pamiatka je chránená stavba UNESCO.

2015-12-27_16-49-43_medium

Meštiansky dom pochádza z obdobia 15. – 17. storočia a už od počiatku je prepojený s vínom. Spolumajiteľ značky Kral Steffanus, Pavol Král, už dlho uvažoval o investícii a konečne začiatkom roku 2015 padlo rozhodnutie.

Vlastné vinice sa nachádzajú vo vinárskej oblasti Burgenland – parcela Ruster Höhenzug, len kúsok za hranicami Slovenska. Burgenland je prírodný raj na Neusiedlerskom jazere a vinice sa nachádzajú medzi romantickými cyklistickými trasami.

Butikové víno Kral Steffanus je produkované v spolupráci s rakúskym partnerom Stefanom Zehetbauerom, ktorého rodina vyrába víno už viac ako 350 rokov. Momentálne je to desiata generácia rodiny Zehetbauerovcov, ktorá si z pokolenia na pokolenie odovzdáva najcennejšie skúsenosti pestovania vína. Aj vďaka tomuto je Kral Steffanus tak jedinečné víno.

Historický vinársky dom sa nachádza priamo v centre romantického mestečka Rust, vedľa krásneho kostola, len 45 minút cesty autom z Bratislavy. Pri rekonštrukcii bola daná jasná vízia – modernizovať priestory s dôrazom kladeným na zachovanie historických čŕt tejto unikátnej stavby.

Vonku na záhrade, v priestoroch bývalej stodoly, bol vytvorený priestor na ochutnávky vín a kulinárske udalosti. Rakúsko je preslávené svojou bohatou kuchyňou, ktorá je neodmysliteľne prepojená s vínom.

Ako v každom správnom vinárskom dome, nájdete aj u nás krásne zrekonštruovanú vinnú pivnicu, ukrývajúcu poklady, ktoré by určite potešili každého znalého vinára. Svoje čestné miesto tu majú rezervované barikové sudy plné zrejúceho bohatstva vlajkového červeného vína Kral Steffanus – MAGNUS.

“Som nesmierne rád, že sme mohli investovať do tejto jedinečnej rezidencie. Víno je pre mňa srdcovou záležitosťou a pestovanie vína ma naplňuje. Keď sa vlastnými rukami starám o našu úrodu pre dosiahnutie maximálnej kvality vín, som vďačný za to, že som celý deň v prírode a čerpám z toho energiu pre môj dennodenný život” hovorí spolumajiteľ Kral Steffanus, Pavol Král. Hoci pestovanie vína nie je v súčasnosti jeho primárnou podnikateľskou činnosťou, postupne smeruje k tomu, aby sa jedného dňa mohol spokojne odsťahovať to Rustu a užívať si krásy vinárskeho života naplno.

PR správa na stiahnutie vo formáte PDF.